Färg i håret

Nu fick det vara nog och verkligen dags att färga håret. Jag kan inte begripa hur snabbt det växer och den där utväxten blir synlig. Nu såg det även ut som jag var fläckvis gråhårig med, då jag målat en del på sistone. Inte bara lister, foder och tak har fått sig ett lyft. Nej då, det har även blivit några vita slingor och fläckar i mitt annars svarta hår. Nu sitter en färg i alla fall och verkar på mitt huvud.
Räknade lite snabbt och kom fram till att det var tjugo år sedan jag satte den första svarta färgen i mitt hår. TJUGO ÅR SEDAN! HUR gammal är jag egentligen? Jösses…

Ja, nu verkar det som alla nyheter med vargar börjar lugna sig. Istället kommer stormarna in över landet. Det varnas och människor blir uppjagade. I de sydligaste delarna ska man hålla sig inomhus och hej och hå. Mitt i allt detta så ska nyhetsmorgons reporter stå tre meter från havet och rapportera. Halsduk som blåser upp över ansiktet och extremt taskig ljudkvalitet. Ser fullkomligt löjligt ut. Var bara tvungen att säga det. Här på ranchen blåser det inte alls idag. Men det gjorde det igår, och det var bra. Nästan alla vattensamlingar har torkat upp och runnit undan. Härligt! Fast lilltjejen blir besviken över att vattenpölarna är borta…

Igår var det då jakt efter gummistövlar. Egentligen skulle jag hämtat storbarnen i skolan eftersom de slutade samtidigt. Men av oklar anledning så passade det inte alls mellantjejen. Trots att hon hatar att åka skolbuss, så skulle vi absolut åka direkt när de kom hem istället. Inget att ifrågasätta när hon hon får sina ideér. Bara gilla läget och slippa diskussioner.
Vi hittade i varje fall stövlar åt alla tre. (Till och med stortjejen hittade ett par som hon tilloch med tog på sig till skolan idag!)Sen klarade vi även av resten av inköpslistan med: Lampor till spotar i köket (en sån period just nu då lamporna slocknar en efter en), strympbyxor till mellantjejen (hon gör av med en hel del..), en pärm för tidningsklipp (mina barn har en tendens att synas här och var, och nu måste jag skärpa mig och börja spara klippen),hårfärg. Sen blev det endast ett impulsköp: Nya sängkläder till min och mannens säng. Ska bli trevligt att kunna kasta några gamla och få lite nya. Det var ett tag sedan vi unnade oss.
Efter detta så hade jag lovat mellantjejen en french hotdog (som annars är en tradition efter varje besök på BUP), så det fick det bli. När vi sedan satte oss i bilen så insåg jag att vi hade klarat av alltihop på 45 minuter! Det måste vara något slags rekord.
Hem for vi och sen blev det ridskola och övriga kvällsbestyr i lugn och ro. Det blev en bra dag med andra ord.

Idag måste jag åka och kolla om de tömt metallbehållaren på återvinningen. Vill inte lägre köra omkring med den skramlande samlingen i bak i bilen. Dessutom MÅSTE jag verkligen städa bilen. Förstår inte varför den blir så rörig under vintern. Just nu kan man hitta allt möjligt i den… Får bli ett projekt inom en snar framtid!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s