Andas in…andas ut…

Snart är det jullov. Imorgon går storbarnen sista dagen i skolan, och sedan är det ett par veckors ledighet för dem. Det känns skönt, även om ledighet inte alltid förknippas med lugn i detta huset. Nu orkar jag heller inte ta tag i och planera massa saker. Vi får försöka ta en dag i taget, och göra varje till den bästa. Känns skönt att mellantjejen ska till psykologen idag, för då brukar hon ju må bättre nån vecka efter det. Det är alltid mycket lättare för henne att lyssna på oss och tänka efter lite då. Det är tyvärr inte alltid man är proffs när det gäller sina egna barn som det så fint brukar sägas.

Mannen ska vara ledig en dryg vecka, vilket kommer bli bra för mig. Då kan jag ta mig en avstickare emellanåt och få vara lite ensam med.

Igår var en riktig prövning i att ta det lugnt och tänka på mig själv lite mer än vanligt. Även om jag tog tag i tvättberget till slut så gjorde jag det med ro. Jag kände mig till och med så harmonisk att jag ställde mig och gjorde plättar när storbarnen kom från skolan. Vad hände liksom? Haha! De var minst lika förvånade som jag själv.

Jag är lite besviken över att det blev som det blev i början av veckan, eftersom söndagen först skulle tillbringas på IKEA med mannen, och sen i måndags skulle jag avklara tre inköp för att sedan bara skita i allt resten av veckan. Eftersom krämporna tog över och allt ställdes in, så fick allt annan skjutas på.

Den jävla gallan gör ont, så hela tiden får jag tänka på vad jag stoppar i mig. En riktig prövning för en skräpätare som jag. Att läkarna tycker situationen är märklig, att jag med mig kroppsform inte skulle kunna ha problem med gallan är ju nonsens. Det finns knappt någon som äter så onyttigt som jag gör. Dessutom väger jag minst tio kilo mera än vad folk tror. Min kropp har bara lyckats med konsten att gömma kilona på nåt märkligt sätt. Så nu var den hemligheten outad.

Men nu är det bara några saker kvar att bocka innan självaste julafton är här. Den ena har jag dragit mig för, eftersom den betyder att jag måste in till centrum, vilket jag absolut inte gillar bland alla stressade och galna julklappsjägare. Men nu var det så att stortjejen och hennes killkompis igår vann biljetter till VIP-visning av en ny bio på fredag. Jag erbjöd mig stå för skjutsen, så hinner jag mitt ärende under tiden.

Måste ju även stolt deklarera att stortjejen och denne killkompis igår fick beskedet att just de två är de uttagna att tävla för klassen i ”Vi i femman” som de gick vidare i. Nu ska det hårdpluggas hela jullovet!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s