Gekås, innebandy och åsikter

Ah, sicken helg vi haft!
Fullt upp utav bara tusan, och det var knappt att jag hängde med in i det sista…

Det började med fredag, då det var dags för läkarbesök, igen, för mellantjejen. Denna gång hos en hjärtspecialist.
Tur att man har fina vänner omkring sig, så jag slapp ta med lilltjej till sjukhuset. Hon fick istället en dags lek, och jag fick lägga all fokus på tjejen som behövde det. Toppen!
Det blev en massa EKG, ultraljud av allt mellan struphuvud och lever. Mätningar och lyssningar, obegripliga ord och nya upptäckter. Spännande och skrämmande och väntan och otålighet. Men dock i det hela så var det ett lugnande besök.
Inga synbara avvikelser på hjärtat hittades, men dock andra. Så nu är det bara att vänta notera varje fall av hjärtklappning i sex månader. Ta tider och skriva datum.
När vi åkte hem så var mellantjejen mest nöjd över att ha fått egentid med mig. Något hon skulle både vilja och behöva ha några timmar varje dag helst.
Lilltjejen hade haft toppenfint hela dagen hon med. Och stortjejen var på samma plats och hade visst klivit av bussen hos vännerna hon med. Så det blev en kopp kaffe, och sedan samla ihop barnen för att fara hem.

Lördag klev vi upp i ottan, jag och stortjejen. En halvlång bilresa med mamma, pappa och bror blev det innan vi traditionsenligt var framme vid det stora gula varuhuset.
Shopping i några timmar, och jag lyckades bli i stort sett alldeles färdig med julklappar och födelsedagspresenter. Allt mellan lego och skodda termoridbyxor till ac/dc-t-shirt och reflexsele till hunden. Nästan hela listan kunde bockas av. Reflex till hunden var dock ett plus, då de aldrig förr haft något som matchar hans storlek. Bra där!
Sedan en trevlig hemresa med tjatter om allt, plus en matbit på världens mest omständiga gatukök. Nu dröjer det väl fem år till innan vi stannar där i hopp o att det bytt ägare.

Hem och förbereda nästa aktivitet, som innebar sen Halloween-fest för stortjejen hos en kompis. Hennes bästis kom hit, och de påbörjade förvandling och utklädning.
Toppenfint att de sedan fick skjuts både dit och hem! Och att jag kunde lägga mig i skaplig tid. Var trött som aldrig förr…

Upp på tidig söndagmorgon igen. Lite frukost, och fixa matsäck för stortjej. Ta med henne i bilen och plocka upp några killar runt om i byn. Sedan in till stan för årets innebandyturnering.
Lilltjejen fick hänga på, så vi stannade bara en stund där på förmiddagen.
Hem igen, lite fika och så kom mellantjejens ridlärare för att kolla på våra får. Det bestämdes att de båda baggarna har gjort sitt här på ranchen.
Bertil har några kromosomfel och ser en aning märklig ut, och vi fick besked att han endast duger till fårfiol… Sedan blir det väldigt sorgligt att Sixten försvinner med. Men så är det nu. Tackorna som blir kvar blir eventuellt några fler till våren…

Vi for till mina päron där vi bjudit in oss för fars-dag-middag. Jag stannade där under eftermiddagen eftersom mannen slipade betonggolv här hemma, och det oljudet kunde vi vara utan.
In till stan igen för att se de sista matcherna. Och så köra hem några killar, hämta lill-och mellantjej och hem för att lägga barn.
Fullt ös medvetslös hela helgen alltså.

Nu är det några dagars vila innan det är dags för nästa helgs aktiviteter. Fattar inte hur mycket det är nu för tiden! En märklig tid på året detta då allt ska hända liksom.
Skulle behöva några helgers ledighet och bara softa nu…
Vi ha tid att ligga på soffan, träffa min kära E, ta en lång utflykt i skogen och bara vara lite. Men det kommer väl det med så småning om.
Igår blev det lekdate med vännen Å och henns dotter, sedan barngympa och efter det möte. Idag ska vi till sångsamlingen. Det lär bli lika givande som vanligt!
Skulle kunna sitta här och skriva hela dagen, för just nu brinner jag av åsikter av olika slag. Men det hinner jag inte minsann!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s