Jag bara undrar…

Är det jag som är världens jobbigaste och strängaste morsa som har lärt mina barn vissa saker gällande ordning och reda? Visst, jag är ganska extrem i vissa fall som rör detta…Men en sak tycker jag liksom att man bara gör!
Det gäller när man kommer hem från skolan, eller vad det nu är. Kommer in över huvud taget; Hänger man inte då upp sin jacka, väska och dylikt?
Jag har märkt att de flesta av kidsen kompisar som är här, lägger alltsammans i en hög innanför dörren. Skorna underst, sedan fyller man på med skolväska, jacka och toppar det hela med eventuell mössa.
Sköter alla andra mammor detta åt sina barn?
Behöver era barn bara placera prylarna såhär, och sedan går ni dit och fixar det åt dem? Eller gör de bara så när de kommer bort, för att inte mamma står brevid…?
Är det jag som är ovanlig?
Jag dömer ingen, men jag är nyfiken! Vore väldigt intressant att veta hur det ser ut i andra hem…
Annonser

7 thoughts on “Jag bara undrar…

  1. Självklart ska man veta det!!
    Men blir man klok på ansvaret som mamma? Undrar det! Tycker mig ha uppfostrat ganska väl, men så kom tonåren. Hjälp!!! Ska man behöva göra allt igen? Eller vad händer??
    Hoppas det bara är hemma slappheten kommer fram! Nu undrar jag ännu mer? Tonårsmamma, en bestämd sådan!Skriv din kommentar här!

    • Nä, man blir nog aldrig klok på det. Och mina är ju inte ens renodlade tonåringar än!! Men jag hoppas verkligen att de sköter sig när de är hemma hos kompisar…Både nu och om några år!

  2. Det har jag oxå undrat över!! Kompisarna gör likadant här tycker jag!! Fast jag tror nog de flesta mammor tjatar och försöker få barnen att ha ordning men om man ser på min här så hjälper det inte så mycket……Jag tycker inte jag gör annat (och har gjort länge) än tjatar om ordning och reda men hon e en riktigt slarva ändå!!! Vad ska man göra???? Jag har tänkt att nästa gång hennes jacka/tröja ligger på hallgolvet ska jag trampa på den med skitiga skor sen får hon ha på sig den till skolan, e det för hemskt??? =) Tänkte hon skulla lära sig att på ett hallgolv är det smutsigt!!!! =)

    • Ja men gör det! Våran ena katt låg på den ena kompisen jacka idag, och jag tänkte bara ” Ja, men ligg där du Sigge…” Den blev jättehårig! Kanske tänker hon sig för nästa gång hon är här…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s