Tyst som i graven…

Är själv hemma. Typ. Stortjejerna har sin semesterhelg hos farmor i husvagnen, mannen har dragit ut med sina anställda för go cart, middag och förmodligen utgång. Det är sååå tyst! Ingen sur tweenie som går och slänger med kroppen och tjurtrotsar. Ingen speciell sex och ett halvt-åring som tjatar hål i huvet på mig. Ingen man som suckar över teknik och vill ha stavhjälp på offerter.
Lillfisen är hemma och sover såklart sedan två timmar, så hon räknas ju inte som sällskap direkt.
Har haft en slö dag, med en supersur lilltjej. Antagligen längtar hon som fasen efter syrrorna och undrar väl vart de håller hus. För hon har vart extrem! Surar, tjurar och gnäller…Men imorgon kommer de hem igen, så jag gissar på att hon då kommer bli världens lyckligaste då.
Jag sydde nya gardiner till köket när hon sov middag. Måste har FÄRG nu känner jag!
Vi har cyklat en sväng, inget kul idag. Sen har vi lekt i trädgården, inget kul. Lekt inne, inget kul. Åkte upp till mamma och pappa en sväng. Det dög bättre kan jag säga. Dessutom fick hon åka en sväng (i trädgården, under ordnade förhållanden-jag lovar) med morfar på fyrhjulingen. DET var kul minsann!
I torsdags ja… Ullared med barnen, och mamma som följde med. Det gick som det gick, med en liten som väcktes sex på morgonen. Hon brukar vakna framåt halv tio… Hon sov inte på hela dagen kan jag meddela. Slumrade 15-20 minuter på ditresan och några minuter på sin höjd på hemresan. Gissa om hon sov gött på natten sen!
Stortjejerna gick och shoppade med mormor, så jag och lillan gick själva. Hon hade en fin magdag till på köpet. Det blev några blöjbyten utöver det vanliga… Sen efter cirka tio minuter så ville hon inte längre sitta i kundvagnen, så det fick bli bärselen som jag turligt nog inte satt ut på annons utan ryckte med mig i sista sekund.
Där var hon hyfsat nöjd, men jag blev en aning handikappad. Eftersom jag inte mäter mer än 159 cm över marken, så känns det som jag står bakom ett skåp eller nåt när jag har henne på magen. Kan ju inte gärna ha henne i knähöjd, även om det skulle underlätta för mig själv…
Sen gick mellantjejen med oss en sväng. Då var det såklart dags för toabesök… Och eftersom vi var närmast toaletterna på övervåningen, så blev det till att ta rulltrappa. Jag ställde av vagnen och vi ställde oss i kö för trapporna. Jag säger kö, för det var just under tiden då de flesta är sugna på lunch.
Stod bakom ett killgäng i min ålder. plötsligt ser jag hur lillfisen i bärselen får till världens finaste ”pincettgrepp”. I detta greppet fångar hon rumpan på killen framför mig… Han vänder sig om och tittar ner på mig, och jag tittar tillbaka samtidigt som jag antagligen ser ut som en idiot. Han vänder sig till sin kompis och försöker med ögonens språk berätta vad som hände. Jag tänkte bara; Fasen jag måste säga nåt! Så jag, som en annan mes, tar försiktigt tag i hans arm och säger. ”Det var inte JAG alltså”. Vilket asgarv det BLEV! Hahah! Så sjukt! Happ, lilla bebis…Det ska börjas i tid, och sedan skyllas på mamma. Hm..
Fast jag inte hittade knappt nåt tycke jag, så blev det handlat en massa i alla fall. Jag går ju igång på städmaterial och verktyg, så dessa skåp fylldes på här hemma. Fast jag handlade verkligen inget onödigt alls. Mycket bra jobbat!
Nu har jag ingen aning om vad jag ska göra resten av kvällen. Har vart en sväng i växthuset och grejat såklart, men nu vet jag inte… Hade räknat med att i lugn och ro, utan en massa folk som kör tusen frågor om regler och annat, få kollat på lag-vm ikväll. Men givetvis kör de den tävlingen, liksom GP:t på en kanal som jag inte har. Är de så korkade så de kör samma avtal nästa år, så får vi se över programvalen här hemma. Detta går bara inte! Känner mig helt lost över att endast ha fått se en GP-match i år…
Varje dag önskar jag att jag vore ensam en stund, men när man väl är det, då är det inget kul. Jag behöver allt tjat, tusen frågor, tjurig tweenie, ”har-inget-att-göra”, ”typ”, ”liksom ba”, ja ve´nte” , och allt det där. Men imorgonär de tillbaka, och på måndag kommer jag återigen önska mig lite egentid.
Livet är ljuvligt…
Kanske blir det ett glas rött i hängmattan så här på kvällen, se ut över ägorna och bara andas…Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s