Stress…eller inte

Jag känner mig så stressad! Det har pågått i flera veckor, och jag har ingen aning om varför. Det är bara helt vansinnigt att känna sig som man har eld i baken, fast ändå inte vet vad man ska göra. Det känns som saker byggs på, och måste-listorna bara blir längre och längre. Men jag vet inte ens vad de inniehåller. Jag skriver inte listornapåpapper,utan memorerar dem i huvet på kvällen när jag ligger i sängen. Sen på morgonen när jag hittar en penna och ska klottra ner alla uppgifter på ett gammalt kvitto, så minns jag inte längre… Visst kommer jag ihåg ett fåtal saker, men det känns inte som några högprioriterade saker att göra… Sen har jag en underlig förmåga att fastna i ingenting. När jag känner mig stressad över allt jag borde göra, så blir jag plötsligt alldeles handlingsförlamad. Jag står upp och andas snabbt, undrar vilken av sakerna jag ska börja med. Pulsen slår stressat, och plötsligt rasar allt. Istället tar jag en tidning, en kopp kaffe och sätter mig i en stol istället. Bara glömmer alla måsten…i alla fall fram tills det är kväll igen. Då fylls mitt huvud med alla måsten och borden, och så börjar det om igen. Undrar om detta är positiv eller negativ stress som jag sysselsätter mig med?

Nu verkar det dessutom tid för massa läkarbesök också. De rycker i oss från alla håll! Imorgon är det ett besök på morgonen, sen ett på eftermiddagen. Stortjejen ska som varje vår gå igenom massa pollentester och annat, för att det ska bli så snuv-fritt som möjligt från mars till oktober… Sen har vi sex-månadersspruta, tandläkarbesök och cellprov. Det är dags för familjebesiktning på alla sätt. Märkligt när allt infaller på bara några veckor.

Märker att jag stressar med barnen med. Jag stressas över att lilltjejen är febrig, snuvig och inte alls vill sova. Egentligen är detta inget problem. Storbarnen har lov, och vi kan lägga alla rutiner åt sidan. Inget hade vi planerat heller, så varför nojjar jag? Jags stressas av att barnen sitter vid tv:n…Men vad gör det när de redan vart ute och lekt i tre timmar? Men iförrgårkväll fick jag ett brake i mitt stressande. i form av gapskratt och en fundering över mig själv.. Jag tjatade på ungarna ”skynda på lite nu med kvällsmaten, ni måste i säng…blablabla”. De sitter avslappnat och sölar, tramsar vid bordet. Till slut är stortjejen klar, hon har till och med borstat tänderna när mellantjejen fortfarande knaprar påen knäckemacka vid köksbordet… ”Nää, nu får ta och rappa på!”, manar jag. Mellantjejen tittar på mig och säger bara ”Yo mamma”, och så drar hon några rap-moves… Fatta vad snabbtänkta de där kidsen är ibland! Men jag chillade i alla fall…Hahah!

Igår var vännen Å här med sin dotter. Det blev lek och bus, och dessvärre en megasmäll mitt i allt roliga. Hennes lilla ettåring snubblade till och rasade  in i vår ena låga fönsterbräda i köket. Stackars! Men som tur är , så är barn mjuka och glömmer snabbt. en annan hade skrikit i minst en timma…

Idag har vi vart och shoppat lite. Presenter skulle inhandlas till kusinen som ska ha kalas på lördag. Sen har vi Mr Blues som fyller år i dagarna med…

Nu ska jag stressa vidare…Mot kaffebryggaren!

Annonser

2 thoughts on “Stress…eller inte

  1. Åh bästa du!! Jag vet hur du mår, jag har oxå känt mig så oförklarligt stressad sista månaderna. Stressar upp mig för allt, för att jag inte kan sova, för att jag inte hinner umgås med mina barn, för att jag måste passa tider, för att jag måste oroa mig för T hela tiden, för att jag inte hinner träna, för att jag är en dålig kompis, för att trafiken går för sakta…jag får nog skriva ett eget inlägg om detta tror jag!! Eftersom jag är självutnämnd allmänläkare/specialist tror jag att vi mår så här pga av den långa vintern! Vi ska prata om det här om några månader på din altan och bedöma hur allvarligt ställt det är med oss!!

  2. Ja visst är det apkass! Allt dåligt samvete hopar sig som jäkla hemorrojder…Jag längtar till altanen- MASSOR!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s