Jahapp!

Så var denna dag snart avklara också. Har vart en bra dag med, så jag tror inte jag har nåt att gnälla över…Mjaa…skulle vara lite hysteri på djuren i vanlig ordning då… blir galen på katterna under vinterhalvåret. Katter är djur som inte gillar kyla. Helst skulle de vilja ligga på en bit asfalt i stekande sol dygnet runt. Och just nu är det ju som bekant jäkligt kyligt ute, så då vill de bara (i brist på asfalt)ligga inne på golvvärmen hela tiden. Det hade vart smiigt om vi bara hade golvvärme i ett rum, men nu råkar vi ha det i hela huset. Med detta vill jag säga att vart man än går så nog fanken gör man som Skalman och snubblar på en katt! Hunden är däremot tvärtom. Den gigantiska pälsbollen som till rasen tillhör Leonberger/St.Bernard, vill endast vara ute och gräva ner sig i den kalla snön. Alltså är det mesta jag gör på dagarna släpper ut/släpper in/kastar ut/tvingar in djur. Jag blir tokig!! Ja, jag vet…jag får skylla mig själv. Men lite gnäll får ni stå ut med. Sen var jag ute och skulle utfodra fårskallarna förut, och det var inte det lättaste i snöyran…Det är ju så djupt med snö på sina igenyrda ställen,så jag kan inte ta ett enkelt lass i en skottkärra och bränna iväg. Närå, jag får gå bort till den becksvarta logen (mörkt eftersom jag kommer ihåg det först på kvällen när kidsen lagt sig), där famlar jag efter höbalarna. Får tag på en famn full och pulsar iväg i snön. Detta upprepas några gånger till höbingen i fårhuset är fylld. Samtidigt hoppar en ärthjärna runt mig och tror att jag på något sätt tycker att det hela är kul. Inte lätt med livet på landet…Bonde söker hjälpreda kanske??

Annars har jag mest städat idag med. Och lillan har vart med hela tiden i stort sett. Hon är störtförkyld och har därmed lite jobbigt med att ligga ner och sova. Alltså somnar hon emellanåt av utmattning på min arm. Tur jag har all min styrka i vänsterarmen, för jag lyckades stryka 10 kökshandukar och två lakansstora dukar med henne sovandes där förut. Mammor är så bra på såna saker!!

Ikväll kommer mannen hem efter sitt jobbande. Ska bli skönt att slippa skotta själv några dagar… Är nog bäst att jag övningskör traktorn lite i helgen också, så jag inte är helt handfallen om det blir snökaos när han drar till Kina. Men jag är grymt tacksam över att jag har en stark bil med 4-hjulsdrift, annars hade jag suttit fast på gården för länge sen. Min underbara pärla sliter sig fram i ett kick utan att spinna ett smack. Gött kött!

Nu ska jag hänga lite tvätt, och sen blir det nog bingen. Har läst färdigt Nikki Sixx biografi nu, så jag tar nog en repris på The Dirt…Kan inte riktigt få nog av honom. Läser ju Ozzy samtidigt också. vet inte vilken gång i ordningen på endast två månader. Det går liksom på repeat hela tiden av nån konstig anledning.

Måste beställa tid hos min kära tatuerare också. Längtar efter nålen…

Kramar//Kattmamman

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s